Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи интервю с финансовия министър Асен Василев

Ако искаме да живеем в богата и просперираща държава, трябва да се избавим от корупцията, коментира министърът

Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи интервю с финансовия министър Асен Василев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Присъединяването на България към еврозоната, нарастващата инфлация, фискалната дисциплина, цените на енергията. Това са само част от ключовите икономически и финансови теми, които са на фокус в ексклузивното интервю, което взе на 21 януари кореспондентът на Bloomberg LP в София Слав Оков за международната телевизия Bloomberg LP от министъра на финансите Асен Василев.

Специално за българския ефир, тази вечер, 26 януари, Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи задълбочения разговор в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков, от 20:30 часа. В интервюто Асен Василев коментира ползите и рисковете от присъединяването на България към еврозоната, както и с какви други проблеми би могла да се сблъска страната по пътя към еврото.

„Ако искаме да живеем в богата и просперираща държава, трябва да се избавим от корупцията. А това не може да стане като говорим по темата, не може да стане само с промени в някои институции, то трябва да стане реално", коментира пред Bloomberg Асен Василев.

Пред Слав Оков министърът на финансите изразява позицията си относно Плана за възстановяване, криптовалутите през призмата на държавното управление и възможностите на България да изпълни изискванията на ЕС по Зелената сделка.

„Знаем, че около 40% от енергетиката се базира на въглища. Имаме план за постепенно намаляване на този процент през годините и той включва въвеждане на геотермални източници, въвеждане на системи за съхранение на енергия, допълнителни помпени централи и редица други допълнителни възобновяеми източници на енергия. Така ще можем постепенно да намалим зависимостта от въглища и да преминем към зелените алтернативи“, казва още Василев.

Интригуващия разговор и отговорите на министъра на финансите Асен Василев по ключови въпроси, свързани с икономиката, финансите и бизнеса от първо лице – не пропускайте тази вечер, 26 януари, от 20:30 часа, само в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgariа.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria
Още по темата: Бюджет и финанси

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Нетните активи на пенсионните фондове се увеличават с близо 8% в края на март