Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

БНБ продава на аукцион четиригодишни съкровищни облигации за 30 млн. лева

Годишният лихвен процент на държавните ценни книжа е фиксиран на 0,30%, последното лихвено плащане е на 22 февруари 2021 г.

БНБ продава на аукцион четиригодишни съкровищни облигации за 30 млн. лева

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

На 13 ноември 2017 г. Българска народна банка ще проведе аукцион за продажба на  лихвоносни съкровищни облигации със срочност четири години (1 461 дневни) от отворен тип с фиксиран лихвен процент от емисия № BG 20 300 17 110/22.02.2017 г. с падеж 22 февруари 2021 г. при условия, определени от Министерството на финансите.

Номинална стойност на предложеното количество е 30 млн. лева при 0,30 % годишен лихвен процент. За дата на плащане е определен 15 ноември 2017 г.

Дните от датата на последното лихвено плащане (22 август 2017 г.) до датата на отваряне/плащане (14 ноември 2017 г. вкл.), за които се изчислява натрупаната лихва, са 85.Първичните дилъри могат да участват в аукциона със състезателни поръчки както от свое име и за своя сметка, така и от свое име, но за сметка на свои клиенти, уточняват от БНБ.

Те могат да участват в аукциона и с несъстезателни поръчки от свое име, но за сметка на свои клиенти, които не са банки или инвестиционни посредници, включително и такива, установени в друга държава-членка или в трета страна.

Максималното количество ДЦК, което един участник може да придобие със състезателни поръчки, е в размер на 35% от предназначеното за продажба чрез състезателни поръчки количество.

Съотношението на ДЦК, предлагани със състезателни и несъстезателни поръчки, е 75% към 25% от общото предложено количество.

Участниците в аукциона трябва да имат предвид че Министерство на финансите ще предлага за продажба допълнителни количества от емисия № BG 20 300 17 110/22.02.2017 г. на аукционен принцип.

Ведомството на Владислав Горанов си запазва правото да отхвърля всички, респективно да одобрява определени поръчки, както и да одобрява количество различно от предварително обявеното.

Участниците в аукциона могат да предлагат цени и количества съкровищни облигации, които желаят да закупят в допустимите от Наредба № 5 на МФ и БНБ до 30 състезателни поръчки.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Нов наръчник ще ориентира потребителите при картовите разплащания