Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

България ще пробва да продаде първите за 2021 г. облигации - за 300 млн. лева

Аукционът е на 15 февруари, годишният лихвен процент е 0,10%, а датата на плащане е 17 август 2031 г.

България ще пробва да продаде първите за 2021 г. облигации - за 300 млн. лева

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group
 

България ще проведе първия за 2021 г. търг за продажба на облигации на 15 февруари, когато Българската народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажба на лихвоносни съкровищни облигации със срочност десет години и шест месеца (3 833 дневни) от отворен тип с фиксиран лихвен процент.

Емисията е с падеж 17 август 2031 г. Министерство на финансите определи като номинална стойност на предложеното количество 300 млн. лева при 0,10% годишен лихвен процент.

За дата на плащане е обявен 17 август 2031 година. 

Първичните дилъри могат да участват в аукциона със състезателни поръчки както от свое име и за своя сметка, така и от свое име, но за сметка на свои клиенти.

Още по темата

По решение на Министерството на финансите първичните дилъри могат да участват в аукциона и с несъстезателни поръчки от свое име, но за сметка на свои клиенти, които не са банки или инвестиционни посредници, включително и такива, установени в друга държава-членка или в трета страна.

Съотношението на ДЦК, предлагани със състезателни и несъстезателни поръчки, е 50 на сто към 50 на сто от общото предложено количество.

Участниците в аукциона трябва да имат предвид, че Министерство на финансите ще предлага за продажба допълнителни количества от емисия BG 20 400 21 219 от 17 февруари на аукционен принцип.

Финансовото ведомство си запазва правото да отхвърля всички, респективно да одобрява определени поръчки, както и да одобрява количество, различно от предварително обявеното.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Ръстът на спестяванията в банките продължава да се ускорява и през април