IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската банка за развитие договори кредитна линия от 31 млн. евро

От този ресурс могат да се възползват малки и средни фирми с персонал до 250 души и годишен оборот до 43 млн. евро

14:20 | 19.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Българската банка за развитие договори кредитна линия от 31 млн. евро

Българска банка за развитие (ББР) договори нова кредитна линия в размер на 31 милиона евро от Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) за финансиране на малки и средни предприятия, съобщи финансовата институция.

Новата кредитна линия е насочена към създаване, модернизиране и разширяване дейността на българските малки и средни предприятия. Средствата ще се ползват за предекспортно, експортно и оборотно финансиране. От този ресурс могат да се възползват фирми с персонал до 250 души и годишен оборот до 43 млн. евро (респективно сума на активите до 27 млн.евро).

Кредитната линия е привлечена при плаваща лихва в размер на 3-месечния EURIBOR плюс надбавка от 2.65%.

„Новата кредитна линия се явява най-голямото до момента външно финансиране, договаряно от Българска банка за развитие. Ще направим необходимото, така че позитивните ефекти на кредитната линия да бъдат пренесени към нашите клиенти – българските малки и средни предприятия”, каза главният изпълнителен директор на ББР Асен Ягодин.

"Това финансиране ще има положително социално въздействие чрез създаването на нови работни места, увеличаване на капацитета за износ и конкурентноспособност на българските малки и средни предприятия", заяви Андрей Кондаков, президент на ЧБТР.

Черноморската банка за търговия и развитие е международна финансова институция, създадена от Албания, Армения, Азърбайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Седалището на ЧБТР е в Солун, Гърция. Банката подкрепя икономическото развитие и регионално сътрудничество чрез предоставяне на заеми, кредитни линии, дялови участия и гаранции за финансиране на проекти и търговски дейности в публичния и частен сектор в своите страни членки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още