IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българското дружество на MoneyTrans прекратява дейността си

„Чейндж Център – България“ няма да извършва платежни услуги от 1 септември

17:25 | 24.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

От 1 септември „Чейндж Център – България“ ЕООД, със седалище и адрес на управление гр. София, прекратява дейността си, а издаденият на дружеството лиценз за платежна институция, предоставяща платежни услуги, се обезсилва.

Това пише в прессъобщение на Българската народна банка, в което се обяснява, че това се прави след постъпило заявление за прекратяване на дейността от институцията, която извършва международни парични преводи и предлага услуги за обмяна на валута на частни лица.

Дружеството  „Чейндж Център – България“ е част от MoneyTrans, една от най-бързо развиващите се компании на европейския пазар за парични преводи, която предлага на своите партньори и клиенти услуги за превод на пари в над 70 държави по целия свят.

В началото компанията се нарича "Чейндж Център" и започва своята бизнес дейност в Испания през 1991 г. Тя първоначално предлага услуги за обмяна на валута на частни лица. Дейността на групата се разраства през годините и през 2002 г. тя започва да предлага услуги за международни парични преводи под името MoneyTrans.

В България фирмата работи от 1994 г. под името "Чейндж Център – България" ЕООД.

Освен в България MoneyTrans разполага със собствени офиси в Белгия, Холандия, Испания и Румъния, както и в Африка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още