Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Черноморската банка за търговия и развитие ще подкрепя общински проекти

Обсъдени са нови програми за експортно финансиране

Черноморската банка за търговия и развитие ще подкрепя общински проекти

Снимка: Архив Ройтерс

Черноморската банка за търговия и развитие заяви интерес за подкрепа на общински проекти.

Това се разбра от срещата на Стоян Мавродиев, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие, с новия президент на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) Дмитрий Панкин.

Още по темата

Двамата обсъдиха въпроси, свързани със съвместната подкрепа на програми за експортно и предекспортно финансиране на малките и средните предприятия, както и съвместни операции на традиционните за банките парични пазари, съобщиха от ББР.

България е страна-учредителка на ЧБТР от 1994 г. и активен акционер с 13,5% или 270 хиляди акции. По време на първия международен икономически форум на Българската банка за развитие през тази година двете банки подписаха Меморандум за сътрудничество заедно с още четири финансови институции от региона.

Основната цел на документа е мобилизиране на външно финансиране, обмен и популяризиране на най-добрите практики за финансиране на инфраструктурата и подобряване на търговията.

По време на срещата на Стоян Мавродиев с Дмитрий Панкин в София беше продължена и основната тема на икономическия форум на ББР – сътрудничество за  мобилизиране на ресурси и финансиране на трансгранична регионална  инфраструктура, както и стратегическите цели на ЧБТР за увеличаване на финансирането за инвестиционни проекти в инфраструктурата.

Важен акцент в разговора беше инвестиционната политика на ЧБТР и възможностите за съ-финансиране, особено на публичната инфраструктура в България, информираха от ББР.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Явно Общинска банка се отдръпва от обслужването на общините, щом се намесват и други играчи.

Още от Бюджет и финанси
БНБ определи антицикличния буфер на ниво до 0,5% от 1 октомври