IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Черноморската банка за търговия и развитие ще подкрепя общински проекти

Обсъдени са нови програми за експортно финансиране

11:38 | 02.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Черноморската банка за търговия и развитие заяви интерес за подкрепа на общински проекти.

Това се разбра от срещата на Стоян Мавродиев, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие, с новия президент на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) Дмитрий Панкин.

Двамата обсъдиха въпроси, свързани със съвместната подкрепа на програми за експортно и предекспортно финансиране на малките и средните предприятия, както и съвместни операции на традиционните за банките парични пазари, съобщиха от ББР.

България е страна-учредителка на ЧБТР от 1994 г. и активен акционер с 13,5% или 270 хиляди акции. По време на първия международен икономически форум на Българската банка за развитие през тази година двете банки подписаха Меморандум за сътрудничество заедно с още четири финансови институции от региона.

Основната цел на документа е мобилизиране на външно финансиране, обмен и популяризиране на най-добрите практики за финансиране на инфраструктурата и подобряване на търговията.

По време на срещата на Стоян Мавродиев с Дмитрий Панкин в София беше продължена и основната тема на икономическия форум на ББР – сътрудничество за  мобилизиране на ресурси и финансиране на трансгранична регионална  инфраструктура, както и стратегическите цели на ЧБТР за увеличаване на финансирането за инвестиционни проекти в инфраструктурата.

Важен акцент в разговора беше инвестиционната политика на ЧБТР и възможностите за съ-финансиране, особено на публичната инфраструктура в България, информираха от ББР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
needle
преди 5 години
Явно Общинска банка се отдръпва от обслужването на общините, щом се намесват и други играчи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още