Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Цветанка Минчева e новият главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

Зам.-главният изпълнителен директор в УниКредит Банк Румъния ще поеме поста от Теодора Петкова, която стана директор на УниКредит за Източна Европа

Цветанка Минчева e новият главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

Цветанка Минчева. Снимка: УниКредит Булбанк

Цветанка Минчева става председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Надзорният съвет гласува днес назначението, но предстои одобрение от Българската народна банка и регистрация в Търговския регистър.

Още по темата

След получаване на всички одобрения от регулаторите и вписване по партидата на банката в Търговския регистър,  Цветанка Минчева официално ще заеме новата позиция, съобщиха от кредитната институция.

Цветанка Минчева, която сега е заместник главен изпълнителен директор в УниКредит Банк Румъния, ще поеме поста от Теодора Петкова, която в началото на май беше назначена за директор на УниКредит за Източна Европа и отговаря за бизнеса на групата в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Румъния и Сърбия и частично за Русия.

До вписване на назначаването на Цветанка Минчева в Търговския регистър, Теодора Петкова ще изпълнява двете позиции, на председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, както и директор на УниКредит за Източна Европа.

„Много се радвам, че Цветанка поема нова роля, след като успешно премина през висши мениджърски позиции в УниКредит както в България, така и в Румъния, като винаги е демонстрирала силна ангажираност и фокус върху резултатите“, коментира Теодора Петкова.

По думите й, Минчева е опитен лидер във финансовия сектор, има задълбочени познания и разбиране за бизнеса и правилните лидерски умения, за да продължи успеха на УниКредит Булбанк.

Теодора Петкова разкрива, че Цветанка Минчева е „избрана от нашата вътрешна линия за развитие, което показва постоянния ни ангажимент към хората и потвърждава вниманието ни към многообразието и баланса между половете“.

Цветанка Минчева започва кариерата си в УниКредит в България като стажант през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката.

От 2007 г. Цветанка участва в координацията и развитието на алтернативни канали за дистрибуция, като е призната за значителния си принос и въвеждането на иновации в търговията на дребно и други области на банката.

От септември 2013 г. до края на 2017 г. е директор Банкиране на дребно и член на управителния съвет в УниКредит Булбанк. Допринася и има водеща роля в развитието на банкиране на дребно, както и за внедряване на иновации в различни сфери на банката.

През 2017 г. Цветанка става директор Глобално банково обслужване като реализира множество стратегически и трансформационни проекти.

От юли 2020 г. тя заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Румъния.
Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
КНСБ предлага увеличение на максималния осигурителен доход на 3600 лв.