IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данни за потребителските цени и екологията ще са във фокуса на седмицата

В края на седмицата БНБ ще публикува данни за платежния баланс и преките инвестиции през октомври и външната търговия през септември

09:01 | 16.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство и финансите на държавата.

В понеделник (16 декември) Българската народна банка (БНБ) ще публикува рамката за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута за ноември.

Националният статистически институт (НСИ) ще информира за индексите на потребителските цени през миналия месец. 

Във вторник (17 декември) няма обявени събития.

В сряда (18 декември) няма обявени събития

В четвъртък (19 декември) от статистиката ще научим коя е първата оценка за икономическите сметки за селското стопанство.

В петък (20 декември) централната банка ще даде информация за платежния баланс и преките инвестиции през октомври и външната търговия през септември.

В последния работен ден на седмицата НСИ ще обяви индекса на разходите за труд през третото тримесечие.

Ще станат известни и данните за емисиите на вредни вещества в атмосферата през миналата година.

Статистиката ще съобщи какви са количествата отпадъци (селскостопански, производствени, битови), както и данъчните приходи и общински такси; приходите от такси за битови отпадъци; извършените разходи за битови отпадъци за 2018 година.

От НСИ ще излязат и данни, свързани с наблюдение върху околната среда през миналата година по ведомства, както и информация за разходите за опазване и възстановяване на околната среда.

Статистиката ще публикува и движението на дълготрайните материални активи с екологично предназначение, водопотребление, водоснабдяване и канализация, производство на опаковани стоки и опаковки и подземни запаси за 2018 г.

В петък ще станат известни още данните за екологичните данъци през 2017 г. и екологичните стоки и услуги за 2014, 2015 и 2016 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още