IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните запечатаха три обекта в зимните курорти за нарушения

В кампанията участва и звеното за фискален контрол за проверка на рискови стоки и ползването на луксозни автомобили за лични нужди

15:45 | 11.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

След извършени над 1200 проверки и наблюдения в зимните курорти са запечатани три обекта за нарушения. Резултатите до момента показват, че най-много нарушения на данъчните изисквания има в Пампорово, а най-малко в Банско, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Проверките на инспекторите на НАП, съвместно с екипи от МВР, включват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите от началото на годината във всички зимни курорти.

Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища.

Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени минимум 15 хиляди проверки, информират от НАП.

В кампанията участва и звеното за фискален контрол, което освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди.

Тази сутрин десетки служители от звеното за фискален контрол на НАП започнаха проверки и наблюдения на борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал Слатина.

Данъчните следят движението на всички превозни средства към и от борсата, като контролират дали за стоката, която се продава, има счетоводни и транспортни документи.

Фискалните агенти проверяват дали за продажбите се издават касови бележки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още