Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

ДФ „Земеделие“ доплати близо 76 млн. лева за площ

За Кампания 2018 субсидии получиха 57977 земеделски стопани

ДФ „Земеделие“ доплати близо 76 млн. лева за площ

Снимка: Архив БТА

ДФ „Земеделие“ преведе близо 76 млн. лева (75 898 249 лв.) по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП), съобщи пресцентърът на държавния фонд.

Още по темата

Окончателното плащане е направено след актуализация на данните в Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), на база подадени възражения и изясняване принадлежността на констатираните двойно заявени площи за Кампания 2018 г.

От ДФЗ обясниха, че парите са преведени и след насрещна проверка на данните за заплати и осигуровки, които земеделските стопани са декларирали пред Националната агенция за приходите (НАП).

Доплащането по схемата е извършено след заповед на министъра на земеделието, храните и горите. Изчисленията са направени по окончателна ставка от 195,73 лева/хектар.

В МЗХ пресметнаха, че с това плащане оторизираните средства по СЕПП за тазгодишната кампания  достигнаха  713,5 млн. лева. От министерството на Десислава Танева посочиха, че още през декември миналата година земеделските стопани получиха основната част от плащанията за единица площ в размер на 634 млн. лева.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Бързите кредити нарастват с 10% през последните месеци