IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрич ще продаде на публичен търг контактната тролейбусна мрежа

Началната цена е 1,2 млн. лв. без ДДС, според решение на общинския съвет

14:53 | 26.08.14 г.
Добрич ще продаде на публичен търг контактната тролейбусна мрежа

Добрич да продаде на публичен търг с тайно наддаване контактната тролейбусна мрежа в града - това решиха на извънредна сесия общинските съветници, съобщи БНР. На следващата сесия местните управници ще дискутират съдбата на активите, които са без икономическа полза. 

Преди години тролейбусният транспорт е спасяван от фалит, но продължи да трупа загуби. Решение на проблема се търси от октомври, а през месец юли тролеите окончателно спряха и хората останаха без работа.

Временна комисия предложи на общинските съветници два варианта. Единият е демонтиране на мрежата, която е морално и физически остаряла и на практика не може да се мести. Другият вариант, който съветниците гласуваха, е продажба на публичен търг с тайно наддаване с начална цена 1,2 млн. лв. без ДДС.

На следващата сесия управителят на "Тролейбусен транспорт" ще представи експертна оценка и вариант за разпореждане с активите на дружеството, които са без каквато и да е икономическа полза и бъдеще. Според кмета на Добрич в момента тече прокурорска проверка за окончателния фалит на фирмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още