IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Догодина общините ще получат 30 млн. лева повече, ако предоставят социални услуги

Предлага се догодина държавният стандарт за издръжка на специализираните социални услуги да се повиши с 10%

16:54 | 26.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

30 милиона лева повече за догодина са предвидени за делегираните бюджети на общините, които предоставят социални услуги.

Завишението на стандартите за издръжка ще бъде диференцирано, с част от средствата ще се покрие планираното 10-процентно увеличение на доходите на персонала, съобщава БНР.  

Предлага се догодина държавният стандарт за издръжка на специализираните социални услуги да се повиши с 10%. За услугите, предоставени в общността, средното увеличение ще е 14 на сто. Най-голямото ще е за стандартите за центровете за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи - 20 на сто. 

Стандартите за защитени жилища за хора с увреждания и за центрове за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания се увеличават с 15%, а тези за дневните центрове за деца или пълнолетни с увреждания са завишени с 10 на сто. 

Увеличение с 8% е предвидено за стандартите за центровете за временно настаняване и за обществена подкрепа; за наблюдавано и преходно жилище, дневни центрове за стари хора; Центрове за социална рехабилитация и интеграция, звено "Майка и бебе"; Центрове за работа с деца на улицата и приютите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още