Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Два български застрахователя разширяват дейността си в Гърция и Испания

ЗД „ЕВРОИНС” и „ЗК ЛЕВ ИНС” ще предоставят застраховки при заболяване, злополуки, за плавателни съдове, ГО, кредити, гаранции и „Помощ при пътуване”

Два български застрахователя разширяват дейността си в Гърция и Испания

Снимка: Ройтерс

Застрахователите ЗД „ЕВРОИНС” и „ЗК ЛЕВ ИНС” ще разширят дейността си в две държави от Европейския съюз - Гърция и Испания.

Комисията за финансов надзор е изпратила нотификация до надзорния орган на Гърция във връзка с намерението на ЗД „ЕВРОИНС” АД да разшири обхвата на застрахователната си дейност чрез клон, съобщи небанковият финансов регулатор.

Още по темата

Новите застраховки, които ще сключва дружеството, са „Заболяване”,  „Плавателни съдове (морски, езерни, речни и плавателни по канали съдове)”, „Товари по време на превоз (включително стоки, багажи и др.)”, „Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на плавателни съдове“, „Обща гражданска отговорност”, „Гаранции” и „Правни разноски”.

Investor.bg припомня, че ЗД „ЕВРОИНС" е дъщерно дружество на „Евроинс Иншурънс Груп” АД,  застрахователна група, която оперира на пазарите в Централна и Източна Европа. Групата е фокусирана в предоставянето на пълна гама от застрахователни продукти в областите  общо, здравно и животозастраховане. Марката „Евроинс” е представена в единадесет европейски държави - България, Румъния, Северна Македония, Гърция, Италия, Испания, Полша, както и в Русия, Украйна, Грузия и Беларус.

ЗК ЛЕВ ИНС” също ще разшири обхвата на извършваната от нея дейност в Гърция, след като КФН изпрати нотификация до надзорния орган на северната ни съседка.

Застрахователните услуги, които ще предлага българският застраховател са: „Злополука (включително трудова злополука и професионални заболявания, „Сухопътни превозни средства (без релсови превозни средства), „Товари по време на превоз (включително стоки, багажи и др.)”, „Пожар и природни бедствия“ и  „Други вреди на имущество” .

КФН изпраща нотификация до надзорния орган на Кралство Испания във връзка с намерението на компанията да работи на територията на страната със застраховките: „Злополука (включително производствени злополуки и професионални заболявания),  „Сухопътни превозни средства /без релсови превозни средства/”, „Пожар и природни бедствия“, „Други вреди на имущество”, „Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на МПС”, „Обща гражданска отговорност”, „Кредити”, „Гаранции” и „Помощ при пътуване (Асистанс)”.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
КНСБ: От 1 ноември минималната заплата да стане 700 лв.