Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Експерти: Доходите в София растат, а от това следва повишение на цените

Статистиците не отчитат увеличаващия се дял на туристите спрямо основното население, посочиха Емил Хърсев и Гарабед Минасян

гледано: 2957   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Изненада в класацията на най-скъпите градове в света. София бележи сериозен скок в цените за миналата година и се изкачва с 29 места до 90-а позиция. Париж е на върха в класацията на най-скъпите градове в света заедно с Хонконг и Сингапур. Проучването сравнява цената на общите артикули в 133 града. Българската столица бележи сериозен скок в цените през последната година. Така попада в топ 12 на най-бързо поскъпващите градове в света, следван от Казабланка, Мускат и Абу Даби.

Още по темата

Финансистът Емил Хърсев и икономистът Гарабед Минасян коментираха тази класация в студиото на Bulgaria ON AIR. Хърсев категорично не се съгласи, че цените са повишени, а заплатите били същите.

По думите му доходите в София са нараснали и икономическата наука казва, че следва повишение на цените.

"Също сериозен фактор, който никой от статистиците не отчита, това е увеличаващият се дял на туристите спрямо основното население", подчерта финансистът.

Хърсев посочи, че средната заплата в България се вдига, а скокът на София в класацията за скъпи градове бил заради гаф в методиката.

С икономиста Гарабед Минасян той е на едно мнение, че София не е България и животът в други градове в нашата страна не е толкова скъп.

"Тук разходите са повече и доходите са повече – съвсем нормално е. Животът в столицата не е толкова показателен за живота в страната изобщо. Той изглежда значително по-различен от столицата", подчерта Гарабед Минасян.

Гледайте видеото с цялата дискусия.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Задават се нови данъчни облекчения за физическите лица