IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермерите могат да подават заявления за отстъпка от акциза върху газьола

Документи ще се приемат от 11 до 29 септември

11:16 | 29.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Фермерите могат да подават заявления от 11 до 29 септември за подпомагане с държавна помощ - отстъпка от акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство.

Заявленията ще се приемат в общинските служби „Земеделие” заедно с копия на фактурите за закупено гориво и опис, съобщи агроминистерството.

Експертите съветват земеделските стопани (особено тези, при които е имало проблеми в предходната кампания) да обърнат внимание на най-често допусканите грешки при попълване на описите.

Препоръчително е земеделските производители да направят проверка с доставчиците си на гориво или НАП за това дали фактурите за закупено гориво за 2016 г. са декларирани коректно.

Важно е да се отбележи, че според условията на схемата в изчисляването на индивидуалната квота се включват само литрите газьол, закупен с фактури, които фигурират в дневниците за продажби на търговците на гориво. Поради това справка трябва да се направи именно там.

Документите за прилагането на схемата и образците могат да бъдат видени тук, а примери с допусканите грешки тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още