IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите инструменти, които ще ви помогнат да за справяне с кризисна ситуация

Първоначалното проучване няма да отнеме много време, но може да спести нерви и разходи

11:22 | 23.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ferratum</em></p>

Снимка: ferratum

Различните видове кредити вече се наложиха като един добър инструмент за осигуряване на по-добре финансова стабилност в съвременното общество. Винаги, когато изникне неочакван проблем, бихме могли да разчитаме на помощ от финансова институция, без значение дали става дума за фирма за бързи кредити или банков заем. 

За да вземете по-добро решение от коя институция да изтеглите кредит, първо е добре да си направите малко проучване. То няма да отнеме много време, но за сметка на това ще разполагате с много полезна информация кой от всички финансови продукти може да ви бъде най-полезен в създалата се конкретна ситуация. 

След като сте разгледали различни възможности и вече имате предвид откъде искате да теглите кредит, а също така е уточнен размерът и времето, за което той ще се погаси, идва ред на самото кандидатстване. 

Ето какво е добре да се знае в това отношение. 

За да сме сигурни, че заявлението за кредит ще бъде одобрено, необходимо е кредитополучателят да отговаря на определени условия. Различните кредитни институции имат различни изисквания, но общо взето въпросите, на които ще трябва да отговорите са свързани с възрастта ви, трудовата заетост, на каква позиция работите, доколко доходите ви са стабилни, както и някои други подробности окол вашето семейно положение.

Всичко това има за цел да ориентира фирмата за бързи кредити или банковата институция доколко Вие сте надежден партньор. Вземат се предвид също и дали досега сте използвали някои от услугите, свързани с кредитиране и дали сделките са били приключени успешно, без усложнения. Всъщност дори кредитната история на лицето, което кандидатства за заем до заплата, може да се нарече един от решаващите фактори за отпускането на кредит. Добър актив е например, ако вече поне веднъж сте се доверили на някоя финансова институция и сте били коректни. 

Ако даден клиент е имал предишен кредит, но го е погасявал неравномерно и често пъти е бил в просрочие, както и по-лошо – например, ако кредитът е бил продаден на друга институция, то тогава най-вероятно трудно биха му отпуснали заем в банка. Такива клиенти обаче могат да бъдат обслужени от фирмите за бързи кредити, където, поради по-високия процент на лихвата, условията не са толкова строги. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още