IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовото министерство предлага промени в правилата за прилагане на ЗДДС

Повечето изменения са свързани с прилагането на европейските правила в законодателството у нас

16:41 | 29.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Финансовото министерство публикува за обсъждане промени в Правилника за прилагане на Закона за ДДС. Основната част от тях са свързани с внедряването на принципите на европейското законодателство у нас, става ясно от публикуваните мотиви за предложените промени.

С правилника се правят уточнения, свързани с правилата при корекции на ползван данъчен кредит и приспадане на данъчен кредит при използването на стоки за цели, различни от независимата икономическа дейност.

В проекта за новата наредба се уточнява още, че доставката на предплатени телефонни карти се счита за доставка на далекосъобщителна техника. Тази промяна е свързана с официално писмо от Европейската комисия за готвена процедура за нарушение на правото на ЕС.

Допълнително са изчистени и други несъответствия с правото на ЕС, като например отпадане на доказването на доставка на обща туристическа услуга с писмена декларация, че не е предназначена за последваща продажба.
Това предложение е свързано с новия режим на облагане на туристическите услуги от началото на следващата година.

В предложението са вписани и промени, свързани с възникнали затруднения при практическото прилагане на закона, както и промени от технически характер.

Предложението е публикувано за обсъждане на страницата на Портала за обществени консултации. Дискусията е отворена до 18 януари 2017 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още