Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Финансовото състояние на община Тетевен се подобрява

От началото на 2017 г. финансовото министерство е съгласувало планове за финансово оздравяване на пет общини

Финансовото състояние на община Тетевен се подобрява

Снимка: община Тетевен 

От началото на 2017 г. финансовото министерство е съгласувало планове за финансово оздравяване на пет общини - Перник, Белово, Тетевен, Септември и Велинград.

Според анализ на Министерството финансовото състояние на Тетевен се подобрява, а ефектът от оздравителния план следва да се реализира в периода 2017 - 2019 г.

Общината е поела конкретни ангажименти за постигане на определени стойности на финансовите си показатели, които следва да реализира и отчита в Министерството на финансите.

Още по темата
Още от началото на 2016 г. общината се е заела с проблема с финансовото затруднение и нарастващите задължения, оставени от предишното ръководство.

Взети са спешни мерки и през изминалата година е разработен план за финансово оздравяване.

Просрочените задължения към 31 януари 2016 г. са около 4,7 млн. лева, а към днешна дата са намалени на 1,175 млн. лв. (задължения към Държавен фонд "Земеделие").

След съгласуването на плана за финансово оздравяване с министъра на общината е отпуснат временен безлихвен заем на стойност 1,096 млн. лв., който е използван за разплащане на просрочени задължения.

Ако е налице трайна тенденция за подобряване на финансовото състояние на общината, правителството може да отпусне субсидия, с която заемът от бюджета на практика се опрощава.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Българите дават все по-малко пари за храна и все повече за данъци