IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г. Ганев: Българската банкова система е изключително капитализирана

Икономистът призова към спокойствие, като посочи, че банковите депозити са гарантирани до 100 хил. евро

18:45 | 27.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Г. Ганев: Българската банкова система е изключително капитализирана

Българската банкова система е изключително капитализирана – валутните резерви са 28 млрд. лева или близо до исторически връх, докато паричната маса в страната е 16-17 млрд. лева, съобщи икономистът Георги Ганев, член на Гражданския съвет на Реформаторския блок в ефира на bTV.

Той допълни, че банковите депозити са гарантирани до 100 хил. евро и това е не само българска, а европейска гаранция. Затова той призова към спокойствие.

„Да не забравяме, че правителството взе и 3 млрд. лева нов заем, които ще влязат в сметките в понеделник. Тези средства също могат да се използват за банковия сектор”, допълни още икономистът.

За Ганев проблемът сега е политически, защото българската държава се е оставила да бъде „завладяна от олигархически кръгове, на които не им пука за обикновените хора и искат да завлекат и нас”.

„Явно някой се мъчи да лови риба в мътна вода”, допълни още икономистът.

Заради ограничения в Закона за кредитните институции се спират коментарите под тази статия. Можете да изпращате мненията си по темата на info@investor.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още