IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът отпусна 35 млн. лв. на общините за подобряване на пътища

Осигуряват се и 2 млн. лв. за заетост в населени места с висока безработица

15:14 | 26.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Кабинетът одобри допълнителни разходи и трансфери за 2017 г. по бюджетите на редица общини в общ размер на 35,1 млн. лева. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на общинска улична мрежа на територията на редица населени места и за реализиране на инфраструктурни проекти в подкрепа на общинската социална и жилищна среда, съобщиха от правителствената информационна служба.

Предоставени са допълнително и 1,5 млн. лв. на Министерството на здравеопазването за закупуването на апаратура и за изграждане на структура по кардиология, в т.ч. инвазивна кардиология в МБАЛ „Силистра“.

Средствата се предоставят за сметка на преструктуриране на разходи и трансфери по централния бюджет за 2017 г.

С отделно решение кабинетът осигурява и 2 млн. лв. за заетост в общини с висока безработица. Средствата ще постъпят в бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2017 г. 

Със сумата ще се финансира нова национална програма за заетост и обучение на безработни от общини с висока безработица, която ще бъде включена в Националния план за действие по заетостта за 2017 г. До края на тази година програмата ще се реализира в 14 общини от областите Враца, Видин и Монтана. По нея ще се осигури субсидирана заетост на около 830 безработни в периода септември - декември.

Приоритетно в обучение и заетост ще се включват продължително безработни, безработни младежи (до 29 години), както и безработни, които получават социални помощи или са с основно и по-ниско образование и без професионална квалификация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още