IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът планира още 13 млн. лева за общините за щети от бедствия

Средствата идват от резерва на държавния бюджет

11:17 | 22.04.16 г.
Кабинетът планира още 13 млн. лева за общините за щети от бедствия

Допълнителни разходи в размер на общо 20,5 млн. лева за преодоляване на последици от бедствия планира правителството. По-голямата част от тези средства – 13,05 млн. лева, ще бъдат преведени по бюджетите на общините.

Това е записано в проект на правителствено постановление, обявено за обществено обсъждане.

Останалите средства ще бъдат разпределени по бюджетите на няколко министерства. 4,9 млн. лева от тях отиват за Министерството на земеделието и храните (МЗХ), става ясно още от проекта.

Мерките, които ще бъдат финансирани с допълнителните средства, са били одобрени по време на заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, е записано в мотивите към предложението, изготвени от вицепремиера Румяна Бъчварова. Допълнителните средства ще дойдат от резерва на държавния бюджет за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

Според приложението към постановлението един от най-скъпите проекти е на Столичната община. Той се отнася до почистването на коритото на река Искър и ще коства допълнително 1,58 млн. лева.

За почистването на коритото на р. Марица и изграждане на съоръжения за защита от наводнения община Свиленград ще получи 1 млн. лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още