IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът прехвърли 760 хил. лв. от закритата ДКХ към НАП

Управляващите увеличиха с почти 58 млн. лв. максималния размер на разходите на Министерство на финансите, които могат да бъдат поети 2020 г.

15:57 | 16.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

С промени по бюджета на Министерство на финансите за 2020 г. заради закриването на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) и създаването на нова дирекция към Националната агенция за приходите (НАП) малко над 760 хил. лв. ще бъдат прехвърлени от закритата структура към бюджета за тази година на данъчната администрация, стана ясно след днешното заседание на правителството. 

Със същото постановление се увеличава с 57,8 млн. лв. максималния размер на разходите на Министерство на финансите, които могат да бъдат поети 2020 г. Увеличението е свързано с обезпечаване на ангажиментите по договори със системния интегратор „Информационно обслужване“ АД за изпълнение на дейности по системна интеграция, попадащи в обхвата на чл. 7с от Закона за електронното управление.

С друго правителствено постановление са одобрени вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на туризма за 2020 г. Промяната засяга намаление на показател „Персонал“ на бюджетна програма „Подобряване на политиките и регулациите в сектор туризъм“ и показател „Издръжка и други текущи разходи“ на бюджетна програма „Развитие на националната туристическа реклама и международно сътрудничество в областта на туризма“, и увеличение на показатели: „Персонал“ и „Издръжка и други текущи разходи“ на програма „Администрация“. Предлаганите промени са в рамките на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на туризма за 2020 г. и не водят до неговото увеличение, в т.ч. и на разходите по показател „Персонал“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още