Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Кабинетът прие промени в сроковете на бюджетната процедура за 2021 г.

Измененията са породени заради обявеното на 13 март 2020 г. извънредно положение

Кабинетът прие промени в сроковете на бюджетната процедура за 2021 г.

Снимка: Pixabay

Промени в бюджетната процедура за догодина прие кабинетът на днешното си заседание. В контекста на обявеното извънредно положение, свързано с разпространението на вируса COVID-19, се въвеждат нови срокове, респективно се отлагат за втория етап от бюджетната процедура за 2021 г. 

Още по темата

Това се отнася за провеждането на процедурата по инвестиционните проекти, финансирани с държавни заеми, и проектите, кандидатстващи за финансиране с държавна гаранция, както и за реда за тяхното разглеждане. Нови срокове ще има и за разглеждане и одобряване на нови инвестиционни проекти, които ще се финансират с държавни заеми и/или държавногарантирани заеми през 2021 г. 

Проектът на решение позволява своевременно изготвяне на необходимите разчети и дългови ограничения, които да бъдат включени в проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 г., съответно и в актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г. и привежда бюджетния процес в съответствие с мерките и действията, произтичащи от обявеното на 13 март 2020 г. извънредно положение. Казано иначе, възможно е да има леко забавяне в процедурата. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Ще станат ли атрактивни покритите облигации като нова възможност в кредитирането?