IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът удължи с 10 г. срока на договор за заем за подкрепа на малки фирми

Средствата се ползват за финансиране на инвестиционни проекти

21:55 | 05.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Правителството удължи с 10 години срока на договор за заем за подкрепа на малки фирми, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Министерският съвет одобри анекс към Договора за заем между правителството на България (заемодател) и "Насърчителна банка" АД (носител на проекта), чийто правоприемник в момента е Българска банка за развитие (ББР), за 4,9 млн. евро за насърчаване на микро-, малки и средни предприятия. 

С анекса срокът на договора ще бъде удължен с 10 години.

Чрез удължаването на срока на договора за заем ще бъде продължена кредитната програма за малки и средни предприятия и ще се осигури време на ББР да разпределя финанси към търговски банки, които кредитират такива предприятия при преференциални условия.

Договорът за този заем е сключен на 18 април 2007 г. на основание междуправителствената спогодба от 2002 г. на България и Германия за финансово сътрудничество за изпълнение на Кредитна програма за малки и средни предприятия.

Средствата се ползват за финансиране на инвестиционни проекти в български микро-, малки и средни предприятия чрез посредничеството на търговски банки-партньори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Grigorio
преди 7 години
Искаме си парите от Яна Николова и Лазар Лазаров от Colmex Pro
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още