Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

КФН поиска от Супер Боровец Пропърти Фонд допълнителна информация за предстоящо IPO

Регулаторът не разреши на Мадара Инвест Лтд. да придобие квалифицирано участие в капитала на инвестиционния посредник „Фоукал Пойнт Инвестмънтс”

КФН поиска от Супер Боровец Пропърти Фонд допълнителна информация за предстоящо IPO

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) изпрати писмо писмо до „Супер Боровец Пропърти Фонд" АДСИЦ, гр. Варна, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството. За това съобщи пресцентърът на регулатора след заседанието на комисията.

Още по темата

КФН не разреши на Мадара Инвест Лтд. да придобие квалифицирано участие в капитала на инвестиционния посредник „Фоукал Пойнт Инвестмънтс” АД, гласи друго решение на регулатора.

Investor.bg припомня, че дружеството с ограничена отговорност работи от март 2018 г. и има регистриран офис в Лондон, Великобритания. Дейността му е свързана с предоставяне на финансови услуги на холдингови дружества.

Акционерното дружество "Фоукал Пойнт Инвестмънтс” е лицензиран инвестиционен посредник от Комисията по финансов надзор (Лиценз № РГ-03-0156/09.03.2009 г.). То разполага с капитал от 250 000 лв. и е член на „Българска Фондова Борса – София” АД и „Централен Депозитар” АД. Предишното му наименование е “ЕВРО ГАРАНТ” АД. То е част от групата на „ФеърПлей Интернешънъл" АД – една от най-големите инвестиционни компании в България. Дружеството допълва инвестиционната дейност на групата с услуги, насочени към капиталовия пазар.

КФН одобри Юрий Генов за член на надзорния съвет на Пенсионно осигурителна компания „ДСК - Родина“ АД. Сега той е и изпълнителен директор и ръководител на направление „ИТ и операции“ на Банка ДСК.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
277 млн. лв. са предвидени за увеличаване на пенсиите от 1 юли