IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН ще проведе изпит за застрахователни брокери

Желаещите да се явят трябва да подадат заявление по образец до 20 октомври

18:02 | 11.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) ще проведе изпит за професионална квалификация на застрахователен брокер на 27 ноември, става ясно от сайта на регулатора. 

Тематичният обхват на изпита е публикуван на интернет страницата на КФН в раздел „Поднадзорни лица”, „Изпити за правоспособност”, „Изпити за застрахователни брокери”, където ще бъде оповестен списъкът на допуснатите кандидати, както и всички други съобщения във връзка с провеждането на този изпит.  

Желаещите да се явят трябва да подадат заявление по образец до 20 октомври. Кандидатите трябва да предоставят и свидетелство за съдимост или друг аналогичен документ, удостоверяващ обстоятелствата по чл. 303, ал. 1, т. 1 от КЗ; нотариално заверено копие от диплома за висше образование, придобито в страната, съответно легализиран превод на диплома за висше образование, придобито във висше училище извън Република България, за удостоверяване на обстоятелствата по чл. 303, ал. 2 от КЗ и декларация за обстоятелствата по чл. 303, ал. 1, т. 2 - 4 от КЗ, съгласно образец.

Заявленията могат да се подават всеки работен ден в деловодството на КФН или подписани с електронен подпис на имейл адрес: delovodstvo@fsc.bg. За явяване на изпит се заплаща такса в размер на 450 лв. съгласно Тарифа за таксите, събирани от КФН по Закона за Комисията за финансов надзор, по следната банкова сметка: IBAN:  BG 95 BNBG 9661 3000 1415 01, BIC на БНБ-ЦУ: BNBGBGSD.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още