IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КРИБ съгласни с Пакта за финансова стабилност

Обмисля се и какви да бъдат стъпките при излизане от евентуална ситуация, при която не са спазвани условията на финансовия пакт поради извънредни обстоятелства

17:42 | 15.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
КРИБ съгласни с Пакта за финансова стабилност

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) споделя вижданията на Министерството на финансите относно мерките, заложени в т. нар. Пакт за финансова стабилност. Това съобщи днес пред журналисти председателят на КРИБ Огнян Донев след срещата си с министъра на финасите Симеон Дянков именно за обсъждане на пакта. Донев допълни, че са обсъждани и някои допълнителни мерки и аспекти на финансовия пакт.

От своя страна, Симеон Дянков посочи, че предложенията на експертите на КРИБ ще бъдат обсъдени от министерство и следващият месец ще стане ясно кои от тях ще залегнат в окончателния вариант на Пакта за финансова стабилност.

Министърът визира, че част от предложенията на КРИБ касаят извънредни ситуации – например земетресения, наводнения и др. - при които би било трудно да се спазят изискванията на документа по обективни причини.

Финансовият министър отбеляза, че в момента се обмислят и какви да бъдат стъпките при излизане от евентуална ситуация, при която не са спазвани условията на финансовия пакт поради извънредни обстоятелства.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още