Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Леона Асланова: 80% от финансираните от нас стартъпи ще са успешни

Компаниите имат практични и иновативни решения на проблеми в здравеопазването, образованието и грижата за възрастните хора, посочи фонд мениджърът

гледано: 2269   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Поставили сме си за цел 80% от финансираните компании от „Иновейшън Акселерейтър България“ да станат успешни. Това заяви съоснователят на инвестиционния фонд за стартъп компании Леона Асланова по Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

“Заложените средства за фонда са 30,5 млн. лева, посочи тя и информира, че част от компаниите, които ще получат финансова помощ, имат практични и същевременно иновативни решения на проблеми в здравеопазването, образованието и грижата за възрастните хора.

Фонд мениджърът смята, че това са проблеми, които всеки ден са на дневен ред. „Осъзнахме, че старите сектори, на които тепърва им предстои да се дигитализират, имат най-голям потенциал за иновиране, което означава да създадат масови приложими услуги и продукти, които да обхванат цяла България и да подобрят средата. За нас частният сектор през предприемачеството може да натиска, променя и да ускорява по-бързо иновирането в старите сектори“, убедена е Леона Асланова.

Тя даде пример за въвеждане на иновативни услуги в здравеопазването. „Представете си една частна поликлиника, която използва дигитализирано досие за своите пациенти. От нея ще получавате sms за следващата ваксинация на вашето дете, сезонни съвети и т.н.“, каза мениджърът на „Иновейшън Акселерейтър България“.

Асланова потвърди, че основната идея на фонда е да развива сфери, в които има явно изразена социална или икономическа криза, защото “проблемите в българското общество са от по-ежедневно естество”.

„До момента имаме успешни стартъпи, които отново смятаме да финансираме с новата програма“, разказа още фондовият експерт.

Какво съобщи още Леона Асланова вижте във видео материала.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Правителството одобри допълнителни разходи за над 33 млн. лв.