Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Мая Манолова: Засилва се практиката през един закон да се променят други закони

Демографската криза е проблемът на проблемите за България, каза омбудсманът

Мая Манолова: Засилва се практиката през един закон да се променят други закони

Снимка: БТА

Разширява се практиката през законите за бюджета да се променят множество други закони без обществено обсъждане, което създава непредвидимост и несигурност у гражданите. Това каза пред БНТ омбудсманът Мая Манолова по повод приемането на бюджета за догодина.

Например през закона за Здравната каса се променят 16 други закона. През държавния бюджет се променят 11 други закона, каза Манолова.

Тези практики ги е имало и преди, но сега се увеличават, каза омбудсманът. 

Още по темата

По думите ѝ промени в Закона за държавния служител ще оставят без работа няколко хиляди души от 1 януари, защото за предсрочно пенсиониралите се служители на МВР, на отбраната и в други сфери с ранно пенсиониране се въвежда несъвместимост.

Демографската криза е проблемът на проблемите в България, смята Мая Манолова. Тя твърди, че няма промяна при социалните плащания, свързани с отглеждането на деца.

„В Закона за семейните помощи средномесечният доход, до който се предоставят месечни помощи, остава същия - 450 лв. Остават същите и детските надбавки - 40 лв. за първо, 90 лв. за второ, 135 лв. - за трето, които са крайно недостатъчни“, каза тя.

По повод исканията вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка след нападките си срещу протестиращите майки Манолова каза, че се интересува да бъде решен проблемът на майките и на хората с увреждания.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

4
 
3
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
докато няма алтернатива на сегашните крадци ... все едно кво ще правите. То все ще е вредно за държавата и хората няма да спрат да е напускат !
4
 
1
 
2
KPetkov до: Shadow1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Бизнесът в България повече няма да се разраства. Липса на капацитет :)

Bulgaria is not a Wanted Partner in the EU and Only Cooperates with Romania, a Study Shows
https://www.novinite.com/articles/192894/Bulgaria+is+not+a+Wanted+Partner+in+the+EU+and+Only+Cooperates+with+Romania,+a+Study+Showes
1
 
5
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Какви детски надбавки какви социални помощи пак приказват. Това са второстепенни въпроси, лукс така да се каже. Първо да видим с какво ще улесним работата на бизнеса че да се разрастне и да намалим държавните разходи после ще мислим дали социалните помощи са малко

Още от Бюджет и финанси
Правителството одобри допълнителни разходи за над 33 млн. лв.