Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

„Майфин“ получи лиценз да работи като дружество за електронни пари

БНБ преценява, че са изпълнени всички условия и са предоставени необходимите документи за работа като оператор на платежни системи с окончателност на сетълмента

„Майфин“ получи лиценз да работи като дружество за електронни пари

Снимка: gettyimages

Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) издаде лиценз за извършване на дейност като дружество за електронни пари на „Майфин“ ЕАД (в процес на учредяване) по Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС).

Още по темата

Банковият регулатор установи, че дружеството е предоставило всички изискуеми сведения и документи по закон и са изпълнени условията за издаване на лиценз и изисквания на Наредба № 16 на БНБ от 29 март 2018 г. за издаване на лицензи и одобрения, за вписване в регистъра, съобщи пресцентърът на централната банка.

Банковият регулатор преценява, че „Майфин“ отговаря на изискванията към дейността на операторите на платежни системи с окончателност на сетълмента.

Дружеството е уведомило БНБ, че възнамерява да предоставя като допълнителна дейност платежните услуги по Закона за платежните услуги и платежните системи.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Бившият финансов директор на ПИБ Живко Тодоров влиза в ръководството на ББР