Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

МФ започва процедура за избор на Съвет на директорите на Фонда на фондовете

В момента е назначен временен Съвет до провеждането на конкурса

МФ започва процедура за избор на Съвет на директорите на Фонда на фондовете

Снимка: Pixabay

Министерството на финансите започва конкурсна процедура за избор на Съвет на директорите на Фонд мениджър на финансовите инструменти в България (Фонд на фондовете), съобщиха от пресслужбата на министерството.

Целта на процедурата е избор на мениджмънт, като подборът ще бъде проведен по максимално прозрачен, пазарно ориентиран и близък до бизнес логиката принцип и въз основа на пазарни критерии, посочват от там. Поканата за подбор на кандидати може да бъде намерена на сайта на Министерството на финансите.

Още по темата

От фонда допълват още, че след встъпване в длъжност на служебното правителство е била детайлно анализирана ефективността на управление (процент на инвестирани средства и ефект от тяхното инвестиране; анализ на разходите и на процесите за управление) на Фонда на фондовете и са предприети мерки за:

· оптимизация на структурата и процесите във фонда за повишаване на неговата конкурентно-способност на пазара на финансовите инструменти;

· повишаване на участието и контрола  на управляващите органи от всички министерства, които имат програми управлявани от фонда  във всеки един етап от управлението 

· създаване на условия за участието на представители на бизнеса, съсловни асоциации на банките и фондовете за дялово участие, научни организации от страната и чужбина,  в стратегическото позициониране на фонда.

С Разпореждане на Министерския съвет от 15 юли 2021 г. се утвърди нов устав на Фонда на фондовете и министърът на финансите беше натоварен да организира комисия за подбор на членове на новия Съвет на директорите. Комисията  включва управляващите органи по Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, които имат финансово споразумение с Фонда на фондовете.

В момента е назначен временен Съвет на директорите на фонда до провеждането на конкурсната процедура.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Работна група ще решава въпроса със задълженията за пътните ремонти