Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

МВР получава още 10 млн. лв. заради новите лични документи

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и по бюджета на Министерството на отбраната за 2019 г. в размер на 105 300 лв.

МВР получава още 10 млн. лв. заради новите лични документи

Снимка: БГНЕС

МВР ще получи допълнителни 10 млн. лв. за финансово обезпечаване на сключени договори за изпълнение на дейности, свързани с издаването на българските лични документи. Това реши кабинетът по време на днешното правителствено заседание. През май също бяха отпуснати 10 млн. лв. на ведомството, пак по същото направление.

Припомняме, че през тази година изтича валидността на над 2,2 млн. лични документи на български граждани. Заради това се очаква службите по издаването им да бъдат претоварени, а МВР вече отвори допълнителни приемни и създаде мобилни групи, които посещават работни места в големи компании и държавни институции, където има голям брой служители с изтичащи документи. 

Още по темата

Заради противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на коронавируса в края на март правителството удължи с 6 месеца валидността на личните карти и свидетелстата за управление на МПС, които изтичат в периода от 13 март 2020 г. до 31 октомври 2020 г. Целта бе да няма струпване на хора и опашки пред гишетата. 

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и по бюджета на Министерството на отбраната за 2019 г. в размер на 105 300 лв. за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2020 г. Средствата са необходими за възстановяване на извършени разходи от Военномедицинска академия и Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за нормативно регламентирани дейности и услуги на правоимащи лица по чл. 4, т. 4 от Закона за ветераните от войните на Република България и по чл. 16 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.

Правителството одобри също така допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност на държавните спортни училища за бюджетната 2020 година. Финансовите средства, необходими за подпомагане на физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическата дейност в държавните спортни училища за бюджетната 2020 година в размер на 7 425 лв., са в рамките на разчетените за тази дейност в централния бюджет средства за 2020 г. С приетото правителствено постановление ще се извърши промяна по бюджета на Министерството на младежта и спорта за настоящата година.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Промените в ставката по ДДС: Най-сетне в Държавен вестник