Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации

Поправеният документ се подава онлайн чрез електронните услуги на приходната агенция, които са достъпни с ПИК на НАП или с електронен подпис

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации

Снимка: Архив Ройтерс

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица, напомни Националната агенция за приходите.

Още по темата

Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

Физическите лица могат да направят корекции в периода 30 април - 30 септември.

За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, този срок започва от 30 юни и продължава до края на септември.

Те подават коригиращата си декларация онлайн, чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис. 

От приходната агенция са осигурили консултация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации чрез сайта на НАП - www.nap.bg или на телефон - 0700 18 700 като обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор. 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"0700 18 700 като обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор."

Смятай с допълнителен бонус.....

Още от Бюджет и финанси
Какви са пропуските в новия закон за хазарта?