IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 16 000 лв. е била заплатата на бившия гуверньор на БНБ Иван Искров

Брутното месечно възнаграждение на всеки един от заместниците му пък е било малко под 15 000 лв., обяви БНБ

19:25 | 18.09.15 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Брутното средномесечно възнаграждение, включващо всички форми на основни и допълнителни възнаграждения преди облагане с данъци, за периода юли 2014 г. - юни 2015 г. на бившия гуверньор на Българска народна банка (БНБ) Иван Искров възлиза на 16 546,05 лв.

Това обяви централната банка след декларирано съгласие за разкриване на информация по Закона за защита на личните данни от членовете на ръководството на БНБ. В прессъобщението се включват средномесечните възнаграждения на Иван Искров, Калин Христов и Димитър Костов.

За същия период  заместниците на Искров за получили съответно по 14,983,21 лв., се казва още в предсъобщението.

От БНБ информират още, че на 30 юли 2015 г. Управителният съвет на БНБ е приел решение за определяне и оповестяване на възнагражденията на своите членове, като принципите за определяне на възнагражденията и конкретните им размери са публикувани на интернет страницата на финансовата институция.

На 16 септември 2015 г. БНБ е предоставила, при спазване на ограниченията по Закона за защита на личните данни, исторически данни, свързани с възнагражденията в БНБ, поискани на основание на Закона за достъпа до обществена информация, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
То много неща вече са обяснени, ама последвай съвета, дето си го дал на другите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
А, то си го пише в сайта им, кога ДПС създаде тази компания и колко са камионите им:"""Amerifreight Systems LLC was founded in December of 2006. Starting with only 15 tractors and trailers, we doubled our fleet to 30 in 2007, and tripled it to 90 in 2008. We finished 2009 with a total of 160 leased and operator-owned vehicles. """
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Слуга на мафията! Да!Ама ДПС на кого е слуга?След като на Доган камионите в Америка са поне стотина, ако трябва ще питам за бройката приятели!Но това е сайта им на ДПС!http://***.amerifreightsystems.com/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 4
marto76
преди 8 години
Aldy, мамин сладък, ти все още ли пишеш по спуснатите опорни точки? След като КТБ не е била пирамида, начело с фараон Цветан Василев, можеш ли да ни обясниш как Мустака е използвал търговска банка за придобиването на "предприятия" като Ботев Пловдив, ТВ 7 и е плащал по 10 000 лв. на "експерти" като Влади Въргала и Соня Колтуклиева? Това типична банкова практика по целия свят ли е или се прави от *** като Василев? Как ще изкараш футболен клуб на печалба? Как може за година да инвестираш над 300 000 000 лв. в телевизия? Какъв продукт трябва да направиш за да си върнеш инвестицията и за колко години ще бъде това? Какъв финансист трябва да си за да подкрепяш финансово Ники ***? И още, и още... така че моля те си извади главата от *** и погледни отново ситуацията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 2
aldy
преди 8 години
Ами както ясно и недвусмислено заяви един депутат в парламентата, Искрата е получавал над 60 хилки на месец. Нямам основание да им вярвам на ТИЯ, които катурнаха КГБ и разпродават на безценица многомилиардни активи на банката. И тези активи никъде не са изчезнали, което само потвърждава, че КТБ не е била никаква пирамида. Да де, ама вече я няма. И активите ги изкупуват на безценица разни "защитени свидетели". Като награда, види се...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 1
SOFIX
преди 8 години
Баси безочието!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 3
bgMan
преди 8 години
Не знам има ли друга държава, която да толерира да плаща подобни големи възнаграждения (спрямо средния доход за страната) на личности, които престъпността използва открито (ДПС) за да фалират цели банки та да се изтрият задълженията им и впоследствие загубите да се платят с обществени средства?Искров е долен предател и слуга на мафията около ДПС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 4
redcretin
преди 8 години
При 380лв повишената мин. РЗ = 43.5 минимални работни заплати. Браво Искров!Или при 812лв средна РЗ = 20 средни работни заплати. Евала, ден година храни - в случая месец - две години... а нека работят здраво маймуните, не се става така лесно човек....За времето му в БНБ от 2003 досега е взел 240 средни ГОДИШНИ работни заплати. Ще има из а него, и за децата, и за внуците че и за правнуците на правнуците - крал та се насрал! Затвор? Неее, какво е някаква си КТБ или пък парите за ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още