IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 6 хил. фермери ще получат днес отстъпка от акциза за гориво*

Общата сума е близо 71 млн. лв., съобщи Десислава Танева

12:20 | 16.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Над 6 хил. фермери ще получат днес държавна помощ под формата на отстъпка от акциза върху газьола, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на земеделието и храните Десислава Танева. 

Тя припомни, че помощта е 40 ст. за литър гориво, използвано за селскостопански нужди (през 2015 г.). Стопаните ще получат близо 71 млн. лв.

Националната агенция за приходите (НАП) е проверила и одобрила към 85% от фактурите за ползваното гориво. Останалите 15% ще бъдат проверени през януари и ще има възможност за корекция и изплащане на помощта, ако документите са изрядни.

По-късно от Държавен фонд „Земеделие“  съобщиха, че са превели 70,8 млн. лв. на 6 716 земеделски стопани по Схемата за държавна помощ за отстъпка от стойността на акциза върху газьола.

Бюджетът за 2016 г. по схемата за закупено през 2015 г. гориво е 84 млн. лева.  Останалите около 13 млн. лева ще бъдат изплатени след допълнителна проверка на документите, за които има допуснати грешки.

*Новината е допълнена в 16.50 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още