IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Благоевград въведе виртуален ПОС терминал за картови разплащания

Платформата, с която се плащат местни данъци и такси, е изцяло общинска и работи без посредници

18:46 | 22.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Община Благоевград въведе услуга за плащане на местни данъци и такси чрез виртуален ПОС терминал за картови разплащания, съобщи общинският пресцентър.

Целта е собствениците на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат възможност да погасят своите задължения дистанционно.

Платформата е изцяло общинска и работи без посредници. Системата е опростена и е изключително лесна за ползване, информират от общината.

Данъчно задължените лица могат да направят справка и да пристъпят към плащане на сайта www.blgmun.com в раздел "Електронни услуги", "Справки и плащане на задължения плащане на задължения за местни данъци и такси", влизайки в меню "Потребител". Следва да бъде въведено ЕГН/ЕИК на физическо/юридическо лице, както и входящ номер и дата на документ, подаден в Дирекция "Местни данъци и такси".

Услугата е напълно безплатна за данъчно задължените лица. Виртуалният ПОС терминал в община Благоевград работи от няколко месеца, като до този момент бе в тестов период, от общината.

Услугата е въведена във връзка със Закона за ограничаване на плащанията в брой.

Освен чрез виртуалния ПОС терминал, данъчно задължените лица могат да погасят своите задължения чрез плащане на касите и ПОС терминал, работещ с дебитни и кредитни карти.

Предоставените възможности за ползването на административни услуги в по-широк спектър е сред приоритетите на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, посочват от общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още