IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Кюстендил още няма одобрен бюджет за 2012 г.

За пети път общинските съветници отхвърлиха предложена от общината финансова рамка

12:00 | 19.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Община Кюстендил още няма одобрен бюджет за 2012 г.

И вчера общинският съвет на Кюстендил не одобри бюджета на общината за 2012 година, съобщава БНР. Точката беше в дневния ред на съветниците, но за пети път решение за бюджета за текущата година не беше взето.

Освен че бюджет 2012 е отхвърлен от съвета за пет пъти, съветниците не са приели и актуализацията на бюджета за миналата година.

"Фактът, че общината няма бюджет, проваля участието ни в съфинансирането на проекти по различни програми, не могат да се използват и средствата за капиталови вложения", коментира зам.-кметът по финансите на Кюстендил Надя Каратова.

Самите общински съветници работят без заплати от началото на годината, но това не ги спира да отхвърлят предложенията за бюджет на общината, допълва още тя.

По-конкретно общината ще загуби над 758 хил. лева целеви капиталови средства, които са били предвидени за благоустрояване на кв. „Герена“, както и за ремонти и закупуване на снегопочистваща техника. Тези пари ще останат неусвоени и ще трябва да бъдат върнати в държавния бюджет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още