IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общините получиха допълнително над 440 хил. лева за образование

С парите ще се финансират дейности по националните програми „Оптимизация на училищната мрежа” и „Развитие на системата на предучилищното образование”

12:39 | 15.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини в размер на 440 796 лева.

Със средствата, заложени в бюджета на Министерството на образованието и науката, се финансират на дейности по националните програми „Оптимизация на училищната мрежа” и „Развитие на системата на предучилищното образование”, съобщи пресслужбата на кабинета.

За националната програма „Оптимизация на училищната мрежа” са предвидени 38 076 лева. Те са за закриване или преобразуване на училищата, както и за създаване на средищни училища на територията на съответната община.

За НП „Развитие на системата на предучилищното образование“ се предвиждат 402 720 лева.

С тях ще се финансира организирането на допълнително обучение на деца от подготвителните групи в държавни и общински детски градини и училища. Целта е да се създадат условия за равен старт на децата при постъпването им в първи клас, решиха министрите.

Средствата са предназначени за 234 общински детски градини и училища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още