IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Окончателно бюджетната комисия одобри допълнително 100 млн. лв. за НЗОК

Предложението мина без дебати

12:10 | 25.11.14 г.
Окончателно бюджетната комисия одобри допълнително 100 млн. лв. за НЗОК

Без дебати временната комисия по бюджет към 43-то Народно събрание одобри на второ четене предложението за промяна на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Със 100 млн. лева се увеличават средствата в бюджета на здравната институция.

50 млн. лева от тях ще отидат за болнична помощ, а 25 млн. лева - за лекарства и диетични храни.

Управителят на НЗОК Румяна Тодорова благодари на депутатите за подкрепата и уточни, че Касата е направила предложения за промени в здравната система, изпратени са и няколко анализа до здравното министерство. 

През август бюджетът на Касата вече беше актуализиран с 225 млн. лв. при условие за засилване на контрола и оптимизиране на финансирането.

Зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев посочи днес, че здравното министерство е депозирало вчера предложение за промяна на стратегията за преструктуриране на болничната помощ. „Този документ ще бъде разгледан възможно най-скоро“, обясни зам.-министърът.

По-рано без дискусии бюджетната комисия прие удължаване на срока на договора за консултантски услуги между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Международната банка за възстановяване и развитие с още осем месеца, тъй като част от проектите още не са завършени.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още