Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Още две банки рестартират програмата за безлихвени кредити на физически лица

С ОББ и Райфайзенбанк банките партньори на ББР, които ще подпомогнат хората, пострадали от пандемията, станаха пет

Още две банки рестартират програмата за безлихвени кредити на физически лица

Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News

Още две банки партньори на Българската банка за развитие по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица започват да приемат отново документи на кандидатите. Това са ОББ, която рестартира програмата в клоновата си мрежа от днес, и Райфайзенбанк, която ще започне отново да приема заявления от 7 април.

Още по темата

Първа инвестиционна банка, УниКредит Булбанк и Инвестбанк вече подновиха приема на документи по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица.

От ББР припомнят, че с постановление на Министерския съвет от началото на март бе одобрено увеличение на бюджета по програмата в размер на 100 млн. лева. По нея държавната банка гарантира безлихвени заеми до 6 900 лв., включително за кредитиране на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията от COVID-19, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни.

Кандидати могат да бъдат служители, които са били в принудителен неплатен отпуск или самоосигуряващи се лица, чиято дейност е била временно прекъсната заради извънредната обстановка.

Максималният срок на погасяване е пет години, с минимум шест месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Печалбата от комисионни за застрахователните брокери: 150 млн. лв за полугодие