Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

От 21 юли всички билети ще се продават с касови бележки

Търговците имат един месец да регистрират фискалните устройства в НАП

Всички търговци и институции, които продават билети, ще трябва да регистрират и отчитат продажбите си чрез касов апарат от 21 юли.

Още по темата

Преди дни финансовият министър Владислав Горанов отчете, че това е една от мерките срещу сивата икономика.

Вече при продажбата на билети за музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др. касовите бележки ще са задължителни, съобщи НАП. Последните промени в Наредба Н-18 от 2006 г. за отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства бяха публикувани миналата седмица в Държавен вестник.

Изключение от новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети се прави в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.

Има изискване обаче тези билети или фишове да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа.

Досега всички търговци и институции, които продаваха билети, отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, не бяха длъжни да ги регистрират и отчитат чрез фискален касов апарат. Сега всички те имат един месец от влизане в сила на промените в наредбата – до 21 юли, за да закупят и регистрират в НАП своя касов апарат.

 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
0
 
2
Атанасио до: Атанасио
преди 5 години
Описал съм всичко в коментар №1 и №8 тук - http://darikfinance.bg/novini/112887?&order=asc#comments

Бюдж.излишъци през прозрачни обществени поръчки за точно определени неща за да се избегнат 3 планетарни катастрофи ,и за обществено полезни неща за да се подържа безработица до 2-3% (ако трябва по два пъти ще се метат и мият улиците и камъни от реката ще се вадят и шишарки от гората ще се събират за да има работа а не соц.помощи) ,и предложението на ООН за 4 дневна раб.седмица за намаляване на безработицата е за накрая.
1
 
0
 
1
преди 5 години
Трябва наказ.отговорност(затвор) за неиздаване на кас.бележка както за осигуровките защото

5 000 000 000 лв. е сенчеста икономика - се ощетява бюджета ГОДИШНО
5 000 000 000 лв. са кражби през разходите на бюджета пак ГОДИШНО
7 000 000 000 лв. плоският данък ощетява бюджета ГОДИШНО - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/02/kak-se-ograbi-bylgariia.1135939

После спиране на кражбите през бюджета и накрая семейно прогресивно облагане като Франция

Бойко Борисов го проумя ,че са източени 27 милиарда чрез плоският корпор. данък - http://www.blitz.bg/news/article/314769

За обща култура - средното равнище на корпоративния данък в ЕС е 2,5 пъти по-високо от нашия, а на данъка върху доходите на физическите лица 4 пъти - http://bg.theglobaleconomy.com/rankings/personal_income_tax_rate/

Още от Бюджет и финанси
Фонд на фондовете влага 158 млн. лева в антикризисен продукт за бизнеса