IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От БСП поискаха разговорите за бюджета за 2020 г. да за започнат веднага

От левицата настояват да не се чака „до последния момент“, вече са готови и със свои предложения

22:49 | 13.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

БСП предлага отсега да започне разговорът за държавния бюджет за 2020 г., а не в последния момент. Това обяви председателят на партията Корнелия Нинова, цитирана от БНР.

"Предлагаме в следващите дни и седмици, ако са готови колегите и обществените организации, да започнем отсега разговора за бюджета за 2020-я, а не в последния момент, като ние сме готови със своите предложения. Нека да седнем и разумно да обсъдим".

По традиция бюджетната процедура по съставянето на държавния бюджет за следващата година започва още през пролетта с одобрението на средносрочната бюджетна прогноза. Обикновено в края на септември първоначалният проект на сметката за приходите и разходите, изготвен от финансовото министерство е готов, а през октомври се внася за разглеждане и приемане от Министерски съвет. Документът се обсъжда и от социалните партньори. След това държавната план-сметка влиза за обсъждане в парламента, като до края на календарната година трябва да бъде обнародвана в Държавен вестник. 

Относно подготовката за местните избори, Корнелия Нинова съобщи, че до 10 септември трябва да приключат конференциите за издигане на кандидати на БСП по места. Засега не е ясно дали омбудсманът Мая Манолова ще се кандидатира за кмет на София.
  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още