Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Панайот Филипов влиза в ръководството на ББР

Досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане става част от ръководството на банката

Панайот Филипов влиза в ръководството на ББР

Снимка: ББР

Ръководството на Българската банка за развитие (ББР) има нов член. Това е досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане Панайот Филипов, който влиза като изпълнителен директор и член на Управителния съвет. Той притежава 16-годишен управленски и експертен опит в банковата сфера, както и практика в сектора на застраховането, посочват от ББР в съобщение. 

До новото назначение се стига, след като премиерът Бойко Борисов се разпореди от телевизионния ефир да бъдат уволнени членове на ръководството на ББР заради отпуснат кредит за 75 млн. лв. на колекторска фирма. Така вече бившият изпълнителният директор на институцията Стоян Мавродиев беше освободен, заедно с членовете на борда на банката.

На 15 април бе потвърдено, че бившият финансов директор на Първа инвестиционна банка Живко Тодоров поема ръководството на ББР.

Панайот Филипов е завършил УНСС с магистърска степен по икономика, има и специализация по фондови пазари към Делауеърския университет в България. През 1998 г. е обявен за Брокер №1 на Българската фондова борса с най-голям брой сделки за годината.

В банковата сфера влиза през 2001 г., като до 2008 г. заема позиции в СИ Банк, ДЗИ Банк, където е и член на УС, както и в Банка Пиреос България. През 2012 г. поема управленски функции в Общинска банка.

През 2014 г. Панайот Филипов е назначен за член на Съвета на директорите на ЗАД „ОЗК – Застраховане“,  а през 2017 г. става изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). 

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Димитър Радев: Банковият сектор ще e опора в периода на възстановяване и растеж