IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паричната и лихвената статистика ще са във фокуса на седмицата

НСИ ще обяви данни за макроикономически показатели за сектор "Държавно управление" за второто тримесечие на 2019 г.

10:20 | 21.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за банковата статистика и финансите на държавата.

В понеделник (21 октомври) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува предварителни данни за икономическите сметки за селското стопанство за 2018 г. Ще излязат и окончателните данни за 2017 г. за регионалните икономически сметки за селското стопанство.

Националната статистика ще обяви актуализираните данни на нотификационните таблици за дълга и дефицита на сектор "Държавно управление" и нефинансовите показатели за сектор "Държавно управление" за миналата година.

Във вторник (22 октомври) НСИ ще информира за основните макроикономически показатели за сектор "Държавно управление" за второто тримесечие на 2019 г.

От Българската народна банка ще излязат данни за тримесечните финансови сметки по институционални сектори за юни 2019.

В сряда (23 октомври) от статистиката ще научим какви са данните за нефинансовите сметки по институционални сектори за 2017 г.

Централната банка ще публикува паричната статистика за септември.

В четвъртък (24 октомври) НСИ ще обяви нефинансови национални сметки за институционални сектори "Държавно управление" и "Останал свят" за второто тримесечие на тази година.

В петък (25 октомври) от БНБ ще разберем какви са данните за лихвената статистика през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още