IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почти половината от актовете на НАП в София са за неиздадена касова бележка

Атракционите вече трябва да издават касов бон, а не билети, заяви данъчен инспектор

16:47 | 04.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Почти половината от актовете, наложени от Териториалната дирекция на НАП в столицата от началото на годината, са за неиздаване на касова бележка. Това каза пред Радио София Емил Дойчинов, главен инспектор по приходите в НАП – София.

Данъчните инспектори от териториалната дирекция са направили  над 6 хил. проверки за първото полугодие. За сравнение, за същия период на миналата година проверките са били 3 800. Откритите нарушения от началото на 2016 г. са с 3% по-малко.

Санкциите са от 500 до 2 хил. лева при първо нарушение и от 1 000 до 4 хил. лв. при повторно, като се запечатва търговският обект. 

Данъчните проверяват активно през лятото басейни, спортни съоръжения, картинг писти. Дойчинов посочи, че заради промяна в законодателството при ползването на тези съоръжения вече задължително трябва да се издава касов бон, а не билет.

Понякога и потребители се оплакват за неиздадена касова бележка, веднага правим проверки, коментира представителят на НАП.

Той припомни, че продължава лотарията на приходната агенция с касовите бележки.

Дирекцията следи за спазването на данъчното законодателство в столицата, София-област, областите Перник, Кюстендил и Благоевград.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още