IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пощенска банка отново е лидер на пазара на факторинг услуги

Пазарът на този тип услуги достигна 1,895 млрд. евро през 2015 г. и продължава да расте

09:35 | 21.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

За трета поредна година Пощенска банка запазва лидерската си позиция на пазара на факторинг услугите по изкупени вземания и е фактор №1 за България с 35% пазарен дял от цялостния обем на факторинг услугите и с над 68% дял от експортния факторинг. Данните са на финансовата институция и Factors Chain International (FCI), най-голямата световна организация на факторинг компаниите с над 400 членове в 90 държави. Чрез партньорството си с членовете на FCI Пощенска банка обслужва контрагентите на клиентите си извън България.

„Факторингът, като един от продуктите, които предоставят краткосрочен ресурс за бизнеса, има съществена роля за неговото успешно развитие. Услугата спомага и за управление на риска, най-вече при износ, като това е от ключово значение, особено когато става въпрос за нови пазари и нови партньори. Продажбите се осъществяват с отложено плащане, което носи определени рискове за продавача, които факторингът в голяма степен управлява. България е отворена, експортно ориентирана икономика и факторингът допринася все повече за развитието ѝ и реализирането на продукцията на наши компании зад граница. Те получават адекватно оборотно финансиране, за да затворят производствения цикъл и затвърдят позициите си. Ние в Пощенска банка се стремим да консултираме и подпомагаме клиентите си с нашия опит, за да могат по-лесно да разширяват своите пазари и успешно да развиват бизнеса си не само в страната, но и извън нея“, коментира Николай Стоянов, началник отдел „Корпоративно транзакционно банкиране” в Пощенска банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още