IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството одобри допълнителни разходи за над 33 млн. лв.

Най-голямата сума - 24 млн. лв., ще отиде за попълване на държавния резерв от зърно

13:48 | 26.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

На днешното си заседание Министерският съвет одобри допълнителни разходи за над 33,5 млн. лв., съобщават от правителствената информационна служба. Средствата ще бъдат осигурени от преструктуриране на разходи в централния бюджет.

Най-голямата сума - 24 млн. лв., ще отиде за Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, като с тази сума ще се попълни държавният резерв от зърно. 

За Министерски съвет са предвидени 7,39 млн. лв., които са предназначени за почистване на опасни отпадъци край Девня, за извънгаранционно поддържане на оградата на границата с Турция и за полеви път, успореден на оградата, в Ямболско.

Община Перник ще получи 1,895 млн. лв. за изпълнение на дейности „от съществено значение за общинската инфраструктура“. За намаляване на риска от пътнотранспортни произшествия и улесняване на достъпа до пътната мрежа на Перник се финансира изграждането на кръговото кръстовище на ул. „Юрий Гагарин“ и ул. „Благой Гебрев”, с което ще се подобри трафикът на входно-изходните артерии на града при АМ „Люлин“, АМ „Струма“ и гр. София, които са носители на най-голямото транспортно натоварване в източната част на града.

По бюджета на община Сливен се предоставят 289 хил. лв. за санирането на детска градина „Звездица“ в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още