Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Правителството отпуска още средства за подкрепа на производството

Целта е предприятията да се адаптират по-добре за работа в условията на пандемия

Правителството отпуска още средства за подкрепа на производството

Снимка: МС

Правителството предвижда още 68 млн. лева в подкрепа на предприятията с над 500 хил. лева оборот, а други близо 80 млн. лева се отпускат за малките и средни фирми, така че да могат да адаптират производството си за работа в условията на пандемия.

Новината обяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение във фирма за автомобилни кабели и системи в с. Люляково. Въпросното предприятие ползва държавна подкрепа по мярката 60/40 за запазване на заетостта, съобщават от правителствения пресцентър.  

Още по темата

От следващата седмица всички фирми ще могат да разчитат на допълнителни средства между 50 и 150 хил. лева, с които ще могат да се изграждат детски кътове. Това би дало по-голяма гъвкавост и би улеснило работещите родители, уточни министър-предедателят, допълвайки, че за тази мярка са отделени 15 млн. лева.

Премиерът Борисов добави още, че от следващата седмица всички фирми ще може да разчитат и на допълнителни средства между 50 000 лв. и 150 000 лв., с които да бъдат изграждани детски кътове, така че да има повече гъвкавост и улеснение за работещите родители. За тази мярка са предвидени 15 млн. лв. 

„Каквото е необходимо, подкрепяме фирмите, за да може да работят. Това е важно за хората“, посочва Борисов. По думите му в условията на пандемия е важно да не се допуска затварянето на производство, а икономиката трябва да продължи да работи. Поради тази причина правителството въвежда подобни мерки.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
НОИ даде зелена светлина за 300 лв. минимална пенсия догодина