Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Правителството отпусна още пари за безлихвени кредити до 6900 лв.

Допълнителни 100 млн. лв. ще дойдат от Програмата за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на микро-, малките и средни предприятия

Правителството отпусна още пари за безлихвени кредити до 6900 лв.

Снимка: БГНЕС

Правителството взе решение да насочи допълнителни средства за безлихвените кредити до 6900 лв. Парите ще дойдат по линия на Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19. Средствата се отпускат чрез Българска банка за развитие (ББР).

Πo тoзи нaчин щe ce oтгoвopи нa нyждaтa oт yвeличaвaнe нa cpeдcтвaтa пo пpoгpaмaтa, ĸaĸтo и oт пpoдължaвaщoтo aĸтивнo тъpceнe нa бeзлиxвeни зaeми пpeд тъpгoвcĸитe бaнĸи пapтньopи, пише още в съобщението от правителствената информационна служба. 

Още по темата

С решението бюджетът по Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID- 19, се увеличава от 200 млн. лв. на 300 млн. лева.

Допълнителните 100 млн. лева се пренасочват от свободния ресурс по Програмата за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на микро-, малките и средни предприятия, пострадали от извънредната ситуация и епидемията от COVID-19.

Министерският съвет дава съгласие за прилагане на гъвкав подход за управлението на ресурса и възлага на ББР при необходимост и съобразно изпълнението на програмите да прави преразпределение на средства между бюджетите на двете програми до размера на финансовия ресурс от 700 млн. лева, пише още в съобщението.

 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Клоновете на банки извън ЕС трябва да внесат 72 хил. лева във Фонда за преструктуриране