IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предприемач: Свързах хората в интернет осем години преди Skype

Какви са перспективите пред проекта за мобилни разплащания СЕП България, разказва създателят на услугата Атанас Шарков

11:36 | 14.11.17 г. 3
Предприемач: Свързах хората в интернет осем години преди Skype

"Вярвах в иновациите. Винаги трябва да търсиш възможност в проблема. Това е нещото, което различава успешните предприемачи от обикновените хора", заяви предприемачът Атанас Шарков в предаването „Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria.

Шарков разказа детайлно личната си история на успеха, за това как е успял да постигне „българската мечта“, оставайки в родината ни, докато други хора масово напускат.

Той даде подробности и за разработването на първия си проект – NextCom – платформа за разговори по интернет, появила се осем години преди широкоизвестния Skype.

"Идеята първоначално беше платформата да обслужва ограничен кръг от клиенти, но платформата ни предостави услугата на ниво оператор в различни точки на света и компанията ни получи шанс да се разрасне много бързо извън България", посочи предприемачът.

Атанас Шарков разказа и за премеждията, през които е преминал по личния си път към успеха.

Как продължи проектът NextCom и разчупи ли той монополът? Какви са ключовите характеристики на успешния предприемач? Има ли бъдеще проектът за мобилно разплащане СЕП България?

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 6 години
тоя сигурно е използвам SIP протокола няколко години преди да го измислят ... евала, тоя сайт има всякви откриватели неоценени от световната академична общност !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
verimg
преди 6 години
Това не е ли прословутият Nexcom, който беше ООД и нещо се поизпокараха и затова пробоксува. За NextCom за първи път чувам. Какво му е некста?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
mrynmryn
преди 6 години
8 години преди скайп значи 95-та... Малко се изхвърля ми се струва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още